Меню

Броколи със задушен карамелизиран лук

16 септември 2020 | 10:04 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 голяма глава броколи (800 г)
4-5 глави лук 
1 бучка масло 
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици олио 
1 щипка черен пипер 
1 щипка сол 
1 щипка див лук 
1 щипка чесън на гранули
30 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Броколито се разделя на розички. Сварява се във вряща вода за 4-5 минути. Веднага след това се охлажда под студена течаща вода в гевгир. Овкусява се със зехтина, солта, черния пипер, дивия лук и чесъна. Разбърква се добре, за да полепнат всички подправки по него. 

Междувременно лукът се задушава в разтопеното на средна температура масло заедно със захарта. Разбърква се постоянно, докато омекне и се карамелизира. 

Броколите се сервират в голямо плато, аранжирани в края, а в средата се поставя карамелизирания лук. Ястието е подходящо като гарнитура или топло предястие. 

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай