Меню

Веган супа с леща

18 септември 2020 | 15:04 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 глава лук, нарязан 
4 супени лъжици зехтин
2 моркова, нарязани 
2 стръка целина, нарязани
2 скилидки чесън, пресован 
1 чаена лъжица сушен риган
1 дафинов лист 
1 чаена лъжица сушен босилек 
400 г леща 
400 г доматена пасата 
2 литра вода 
20 г спанак
2 супени лъжици оцет 
Сол и черен пипер на вкус
90 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера загрейте мазнината на средна температура. В нея задушете лука, морковите, целината, като разбърквате. Добавете чесъна, дафиновия лист, ригана, босилека. Гответе около 2 минути. 

Добавете лещата и водата заедно с доматената пасата. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 1 час. Когато супата е готова за сервиране, добавете спанака, овкусете с оцет, сол и пипер. Отстранете дафиновия лист и сервирайте. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай