Меню

Паеля с пиле и чоризо

19 септември 2020 | 12:13 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
85 г чоризо, нарязано 
1 супена лъжица зехтин
350 г пилешки гърди, нарязани 
1 глава лук,  нарязан 
2 стръка целина, нарязана 
2 скилидки чесън, нарязан 
1 червена чушка, нарязана 
1 зелена чушка, нарязана
1 жълта чушка, нарязана
250 г червен ориз (или обикновен) 
4 домата, нарязани 
2 дафинови листа 
2 стръка мащерка 
750 мл гореща вода 
200 г замразен грах 
200 г замразена царевица (или от консерва) 
15 г пресен магданоз, нарязан
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Запържете чоризото в дълбок тиган за 2 минути на силна температура. Разбърквайте постоянно, докато пусне соковете си и се запържи. Добавете зехтина и пилето. Гответе с разбъркване за още 5 минути, докато цветовете на месото се променят. Свалете от огъня пилето и чоризото, като ги отцедите с решетъчна лъжица.

В същия тиган добавете лука, целината, чесъна, чушките. Гответе с разбъркване за още 5 минути, докато зеленчуците омекнат. Добавете ориза, доматите, дафиновите листа и мащерката. Върнете пилето и чоризото в тигана. Добавете и водата. Оставете да заври. Разбърквайте от време на време. Намалете котлона на слаб огън и оставете да се готви 25 минути.

Добавете царевицата и граха. Покрийте с капак и оставете да се задушава за още 5 минути, докато оризът омекне и всички течности се абсорбират. Извадете дафиновите листа и мащерката. Овкусете по свой вкус с още подправки. Добавете магданоза и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай