Меню

Джамбалая с пилешко

30 септември 2020 | 13:35 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
30 г масло
50 г целина, нарязана
4 супени лъжици лук, нарязан 
4 супени лъжици зелена чушка, нарязана 
400 г домати от консерва, нарязани 
375 мл пилешки бульон
130 г бял ориз 
1 чаена лъжица мащерка 
½ чаена лъжица чеснова сол
¼ чаена лъжица черен пипер 
½ чаена лъжица лют сос 
1 дафинов лист 
275 г предварително сварено пилешко, накъсано
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в дълбок тиган на средна температура. Задушете вътре целината, лука, чушката, докато омекнат. Разбърквайте. Добавете доматите, бульона, ориза, мащерката, чесновата сол, пипера, лютия сос и дафиновия лист. Оставете сместа да заври, намалете котлона и похлупете с капак. Оставете да къкри 20 минути, докато оризът омекне и набъбне. Добавете пилешкото и разбъркайте за няколко минути, за да се смеси всичко. Извадете дафиновия лист и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай