Меню

Сицилиански чийзкейк с рикота

22 септември 2020 | 04:58 | Илияна Николова
1 от 1 гласа
Добави в любими
900 г рикота
150 г пудра захар
50 г брашно 
6 яйца
¼ чаша канела 
2 чаени лъжици портокалови корички 
2 чаени лъжици ванилия
1 щипка сол
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 150 градуса. Намажете с масло форма за печене и я поръсете с брашно. Поставете решетката във фурната по средата.

Сложете рикотата в голяма купа и я разбъркайте добре. Добавете към нея пудра захарта и брашното. Добавете яйцата едно по едно. Добавете ванилията, канелата, портокаловите корички и солта. Разбъркайте много добре с миксер. Прехвърлете сместа в подготвената форма за печене. Печете за 1 час до 1 час и 30 минути при нужда, докато печивото добие златист цвят. Проверете дали центърът на чийзкейка е добре изпечен. Оставете го да изстине много добре преди да сервирате, защото може да се разпадне при разрязване.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай