Меню

Брускети със сирене и грозде

25 септември 2020 | 05:25 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 франзела или друг хубав хляб по ваш избор
350 г червено или бяло грозде, без семки
300 г сирене Бри, козе сирене, крема сирене, синьо или друго ваше любимо
50 г нарязани орехи
няколко стръка прясна мащерка или розмарин
мед
зехтин
сол, черен пипер на вкус
35 мин

  • Порции: 5-6

Продукти
Приготвяне

Сложете в купа гроздето и го овкусете със сол, черен пипер, зехтин около 2 с.л. и мащерката/розмарина. Разбъркайте добре и го сложете в тава. Сложете го за 10 - 15 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Нарежете хляба на филийки и поръсете всяка с малко зехтин. Запечете го във фурна за 10 минути или на грил тиган. Орехите също е хубаво да се запекат леко в сух тиган. Всяка филийка с намазва със сирене, слага се от гроздето и се поръсва с орехи и мед.

Снимка: Istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай