Меню

Гъби с карамелизиран лук и чесън

27 септември 2020 | 04:09 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
350 г пресни гъби по ваш избор
1 глава жълт лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици зехтин
1 с.л. соев сос
70 мл бяло вино
сол и черен пипер на вкус
30 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В добре загрят тиган сложете зехтина. Добавете нарязания лук, стрития чесън. Гответе докато лукът стане леко златист, но да не загаря. Тогава добавете нарязаните гъби и оставете да се готвят с лука около 10 минути, докато поомекнат леко. След това може да овкусите със сол, черен пипер и да прибавите соевия сос. Разбъркайте и накрая сипете виното. След още 1-2 минути, може да сервирате с хубав леко препечен хляб.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай