Меню

Печена тиква с кедрови ядки и грозде

5 октомври 2020 | 04:40 | Илияна Николова
Добави в любими
40 г кедрови ядки
1 кг тиква, обелена и почистена, нарязана на кубчета
225 г грозде без семки 
75 г нарязан лук
2 супени лъжици зехтин 
½ чаена лъжица морска сол
¼ чаена лъжица черен пипер 
6 листа градински чай, нарязани
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте тиган на средна температура. Запечете в него кедровите ядки за около 5 минути. Загрейте фурната на 220 градуса. Смесете в купа нарязаната тиква, лука, гроздето, зехтина, солта, пипера и градинския чай. Запечете ги в загрятата фурна за около 50 минути или докато се карамелизира. Поръсете с кедровите ядки и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай