Меню

Супа със сладки картофи и тиква

3 октомври 2020 | 05:07 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 тиква цигулка, обелена, почистена и нарязана
1 сладък картоф, обелен и нарязан
2 моркова, обелени и нарязани 
6 глави лук шалот, нарязан
1 глава резене, нарязано 
1 кубче зеленчуков бульон
1 скилидка чесън, нарязан на ситно
4 супени лъжици нарязан магданоз 
5 супени лъжици тиквено семе
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сложете дълбок тиган на котлона и го напълнете до средата с вода. Оставете я да кипне. Добавете тиквата, сладкия картоф, морковите, лука, резенето и кубчето бульон. Оставете водата да заври. Намалете котлона и оставете да къкри за 10-12 минути.

Свалете от котлона и добавете чесъна. Оставете да изстине, след това извадете зеленчуците и ги поставете в купа. Пасирайте половината от разтворения бульон със зеленчуците. Нарежете останалите зеленчуци и ги върнете в тенджерата. По желание можете да пасирате цялата супа. Гарнирайте с магданоз и тиквени семки.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай