-
Порции: 4
Нарежете почистената тиква на кубчета. Поставете я да се свари в тенджера на средна към висока температура. По желание можете да сварите тиквата и на пара в съответния подходящ съд.
В друг тиган разтопете маслото. Добавете в него лука и го задушете за около 2 минути, докато омекне. Прибавете и ориза. Разбъркайте. Продължете с готвенето, като разбърквате от време на време, докато оризът стане бляскав заради маслото, а лукът започне да покафенява по ъглите.
Добавете виното и разбърквайте, докато се абсорбира напълно. Прибавете намачканата тиква и 1/3 от бульона. Намалете котлона. Гответе, докато бульонът се абсорбира или около 5 до 7 минути. Добавете половината от останалия бульон. Отново изчакайте да се абсорбира. Накрая добавете останалия бульон и отново гответе с разбъркване до абсорбирането на течността.
Накрая добавете пармезана и овкусете с подправките.
Снимка: iStock
Вижте още: