Меню

Палачинки без глутен с банан и спанак

4 октомври 2020 | 16:55 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 мл неподсладено бадемово мляко
80 г оризово брашно 
1 голям банан 
2 чаени лъжици ванилия 
2 чаени лъжици бакпулвер 
2 големи шепи пресен спанак 
Кокосово масло за готвене
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Поставете всички съставки в блендер. Пасирайте до получаване на гладка смес. Намажете тиган за палачинки с малко кокосово масло на слаб огън. Направете палачинките една по една, като не се стараете да ги правите твърде тънки. Тестото може да се скъса, защото еластичността му е по-малка. Печете всяка палачинка по 3-4 минути от всяка страна. Сервирайте с мед, ягоди, банани, фъстъчено масло по желание.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай