Меню

Зеленчуков тарт с бутертесто и фета

5 октомври 2020 | 16:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 глава лук, нарязан
1 зелена чушка, нарязана
1 червена чушка, нарязана
1 зелена люта чушка, нарязана
1 скилидка чесън, пресован
Черен пипер на вкус
1 супена лъжица зехтин
400 г нарязани домати
200 г фета сирене, начупено 
1 голям пакет бутертесто
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тава за печене с мазнина. Поставете лука, чушките, чесъна в подготвената тава. Овкусете с черния пипер. Поръсете със зехтина. Запечете ги в загрятата фурна за 10 минути. Когато омекнат ги извадете от фурната. Разпръснете доматите върху зеленчуците, поръсете с натрошената фета.

Постелете бутертестото върху зеленчуците. Печете за 20 минути, докато тестото добие златист загар. Извадете тарта от фурната. Внимателно го обърнете върху плоска дъска за печене, така че тестото да дойде откъм долната страна, а зеленчуците откъм горната. Сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Сиренчо ( преди 4 години )
До Вета:А как мислите, кое е по-ефективно, това, което вие сте написали, или пък например това:Недейте, моля ви, да възприемате някакви нови и чужди термини като фета, напишете си бяло саламурено сирене, за да сте на ниво и да не изпадате в зависимост от гугъл транслейт и подобни.Или даже например фета (бяло саламурено сирене).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Вета ( преди 4 години )
Фета = бяло саламурено сирене, продаващо се от памти века като "краве сирене" или "овче сирене", ама нали да се правим на много изтънчени и "западни", па ни личи колко сме провинциалисти с парвенюшки вкус.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар