Меню

Паста с пилешко и зеленчуци на фурна

8 октомври 2020 | 04:56 | Илияна Николова
Добави в любими
½ пакет паста фусили 
3 супени лъжици зехтин
6 малки пилешки гърди без кожа и кости, нарязани 
1 супена лъжица сушен лук 
Сол и черен пипер на вкус 
Чесън на гранули на вкус 
1 супена лъжица сушен босилек 
1 супена лъжица сушен магданоз 
300 г пилешки бульон 
300 г сметана 
325 г микс замразени зеленчуци или по избор 
110 г галета (хлебни трохи) 
2 супени лъжици настърган пармезан 
2 супени лъжици масло, разтопено
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тава за печене с мазнина. Кипнете подсолена вода. В нея сварете пастата. Отцедете. Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Запържете пилешкото в него. Овкусете с подправките и разбъркайте добре. Гответе, докато месото започне да побелява и покафенява. Добавете сварената паста, сметаната и бульона. Добавете и зеленчуците. Прехвърлете в тавата за печене.

В малка купа смесете галетата, пармезана и маслото. Разпръснете отгоре върху пастата. Печете за 30 минути, докато течностите се сгъстят и добие златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай