Меню

Пилешки гърди с подправки и балсамов оцет

10 октомври 2020 | 05:03 | Илияна Николова
Добави в любими
4 броя пилешки гърди
Сол на вкус 
Пресен черен пипер на вкус 
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязан на слайсове 
2 скилидки чесън, пресовани 
4 супени лъжици балсамов оцет 
400 г домати от консерва 
1 супена лъжица пресен босилек, нарязан
1 супена лъжица пресен риган, нарязан 
1 супена лъжица пресен розмарин
1 супена лъжица прясна мащерка
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Овкусете добре пилешкото с пипера и солта. Загрейте тиган на средна температура. В него загрейте зехтина и запечатайте пилешките гърди от двете страни до златисто. Добавете лука и чесъна. Гответе, докато омекнат. Добавете доматите от консерва и балсамовия оцет към пилето. Оставете да къкри, докато пилешкото се сготви напълно или около 15 минути. Поръсете с останалите подправки и разбъркайте соса. Сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай