Меню

Чили с боб, телешко и тиква

10 декември 2020 | 04:44 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г телешка кайма 
½ чаена лъжица чили на люспи 
1 чаена лъжица чесън, ситно нарязан 
½ глава лук, нарязан 
1 зелена чушка, нарязана 
1 червена чушка, нарязана 
400 г черен боб от консерва, отцеден и изплакнат 
400 г бял боб от консерва 
350 г доматена пасата (пюре)
400 г домати от консерва, нарязани 
425 г тиквено пюре
2 чаени лъжици смес от подправки по избор 
2 чаени лъжици чили на прах
1 чаена лъжица кимион
1 чаена лъжица сол на вкус 
1 чаена лъжица захар
160 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте дълбок тиган на средна към висока температура. Запържете каймата, докато започне да се разделя на малки парченца. Добавете лука, чесъна и чилито на люспи. Разбърквайте, докато лукът покафенее и омекне. Добавете чушките и гответе още 5 минути.

Междувременно смесете двата вида боб, пасатата, доматите и тиквеното пюре в купата на мултикукъра. Овкусете с подправките. Добавете каймата. Разбъркайте. Пуснете на програма за готвене за около 2 часа.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай