Меню

Брауни с течен шоколад

23 октомври 2020 | 05:36 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
4-5 големи яйца
300 г масло
200 г захар 
щипка сол
1 ч.ч. брашно 
150 г натурално какао на прах
1 ч.л. ванилов екстракт
течен шоколад
50 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в малка тенджера на слаб огън. Добавете към него захарта и разбъркайте добре. Захарта веднага ще започне да се разтапя. Тогава прехвърлете сместа в купа. Много е важно да не бъде гореща. След това прибавете към нея какаото, брашното, солта и ванилията. Разбъркайте добре и накрая прибавете яйцата. Изсипете половината от полученото гладко тесто в тава с хартия за печене. Разпределете го добре, а върху него сложете обилно течен шоколад. След това изсипете останалата част от тестото. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай