Меню

Безглутенови мъфини със стафиди

21 октомври 2020 | 05:17 | Илияна Николова
Добави в любими
250 мл оризово мляко
125 мл олио от гроздови семки 
300 г сироп от агаве
120 г неподсладен ябълков сок
2 супени лъжици ванилия
150 г брашно от елда
150 г брашно от нахут 
100 г брашно от кафяв ориз 
100 г брашно от тапиока 
1 и ½ чаени лъжици гума ксантан (по желание) 
2 чаени лъжици бакпулвер 
1 чаена лъжица морска сол 
1 чаена лъжица канела 
340 г стафиди
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте форми за мъфини с хартия. Смесете всички мокри съставки и разбийте с миксер. Пресейте сухите съставки. Добавете ги към мокрите и отново разбийте. Добавете стафидите. Разпределете сместа във формите за мъфини. Печете в загрята фурна около 30-40 минути или до суха клечка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай