Меню

Трюфели с тъмен шоколад и ванилия

2 ноември 2020 | 00:37 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
350 г тъмен шоколад, начупен
5 супени лъжици гъста сметана
1 чаена лъжица ванилия
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В малка тенджера на средна температура смесете шоколада и сметаната. Разбърквайте, докато шоколадът се разтопи и се смеси добре със сметаната. След като се получи гладка смес свалете от котлона. Добавете ванилията и разбъркайте. Сложете сместа в хладилника да се втвърди за около час и половина – два. Оформете топчета с ръце. Охладете отново преди да сервирате трюфелите. По желание декорирайте с разтопен черен шоколад или оваляйте в какао.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT Max от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай