Меню

Супа с червена леща и бекон

22 октомври 2020 | 05:29 | Илияна Николова
Добави в любими
Олио за готвене 
500 г бекон, нарязан
1 глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
250 г червена леща
1 л пилешки бульон 
2 чаени лъжици горчица
1 супена лъжица сос Уорчестър 
1 чаена лъжица сол
2 чаени лъжици захар 
Черен пипер на вкус 
Картофено нишесте за сгъстяване (по желание) 
Магданоз за гарниране
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте малко олио в тенджера за готвене на висока температура. Запържете бекона, лука и чесъна за около 5 минути с разбъркване. Добавете лещата, намалете котлона и задушете за няколко минути. 

Излейте бульона, а след това и останалите съставки. Оставете да заври, намалете още котлона и оставете да къкри около 40 минути. Разбърквайте периодично. 

След 40 минути проверете дали лещата е омекнала. Супата трябва да се е сгъстила. Ако не е, добавете малко картофено нишесте по желание. Ако не желаете, оставете супата да къкри още 15 минути. Сервирайте с пресен магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай