Меню

Крем супа с броколи и целина

29 октомври 2020 | 04:18 | Илияна Николова
Добави в любими
2 с.л. масло + още 3 с.л.
1 глава лук, нарязан
1 стрък целина, нарязан
750 мл пилешки бульон
700 г броколи на розички 
3 с.л. брашно
500 г прясно мляко
Сол и черен пипер на вкус
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтопете 2 супени лъжици масло в дълбока тенджера на средна температура. Сотирайте лука и целината, докато омекнат. Добавете броколите и бульона. Покрийте и оставете да къкри 10 минути. Пасирайте с пасатор и върнете обратно на котлона. 

В отделен малък тиган или тенджера загрейте останалите 3 супени лъжици масло. В него разбъркайте брашното и добавете млякото. Разбъркайте добре. Когато започне да образува мехурчета го добавете към супата. Овкусете с подправки и сервирайте. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай