Меню

Киш със спанак и моркови

6 ноември 2020 | 05:11 | Илияна Николова
Добави в любими
1 супена лъжица олио
1 глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
1,5 кг спанак
70 г настъргани моркови 
225 г настърган Ементал, Грюер или Чедър
6 яйца
½ чаена лъжица лют червен пипер 
1/8 чаена лъжица индийско орехче 
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер 
2 броя кори за киш
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Загрейте олиото в тиган на средна температура. Запържете лука и чесъна. Добавете спанака и морковите. Гответе, докато течностите се изпарят. Свалете от котлона. Добавете сиренето и яйцата, разбити заедно. Овкусете с подправките. 

В намазана с мазнина тава постелете единия лист тесто. В него излейте плънката. Покрийте с другия лист тесто. Печете в загрята фурна за 30 минути. 

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT Max от shop.gladen.bg.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай