Меню

Туршия-сарми с пържене

09.10.2007г. / 16 54ч.
Аз жената
Туршия-сарми с пържене


Късат се листата на 3-4 зелки, режат се дебелите им части, после се потапят за 2 минути във вряща вода – да омекнат. Нарязват се на дълги филии патладжани, посоляват се и се отцеждат за 50-60 минути и се пържат до златисто. Пиперките се чистят от семената и се запържват леко. Морковите и целината също се режат на дълги ивици. Обелват се скилидки чесън и се измива магданоз на клончета.
Слагат се между 2 изпържени филии патладжан по 2 пиперки, а между тях по 2-3 ивички моркови и целина, 1 скилидка чесън, 1 малка люта чушка и клонче магданоз. Това се увива като сарма в 1 зелев лист. Нареждат се в голям буркан и се заливат със саламурата: 2 части вода, 1 част оцет, по 1чаша олио и 2 лъжици на 1 литър течност, дафинови листа, бахар и черен пипер на вкус.
Преточва се 2-3 пъти.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай
31 rate up comment 0 rate down comment
Елка ( преди 12 години )
Не мога да разбера какво е 2 лъжици на 1 литър течност.Иначе ми харесва и бих опитала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31 rate up comment 0 rate down comment
К ( преди 12 години )
Това ми се струва много сръткава работа, пък и как ли ще звучи на вкус пържен *** със зеле.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар