Меню

Крем супа с аспержи

30 октомври 2020 | 05:16 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г пресни аспержи
850 мл пилешки бульон 
50 г масло
4 супени лъжици брашно
125 мл сметана
½ чаена лъжица сол
1/8 чаена лъжица черен пипер
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Почистете аспержите. Нарежете ги на малки парчета. Загрейте тиган на средна към висока температура. Сотирайте аспержите с 250 мл от бульона за около 7 минути, докато омекнат. 

Междувременно в голям тиган на същата температура разтопете маслото и го свалете от котлона. В него разбъркайте брашното до гладка смес. Внимателно добавете останалия бульон и разбъркайте. Върнете тигана на котлона и продължете да готвите с разбъркване, докато се сгъсти.

Спестете си чакането по опашки и поръчайте бързо, лесно и удобно онлайн продукти от хипермаркети HIT Max от shop.gladen.bg. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай