Меню

Пържени патладжани с оцет и лимон

10 октомври 2007 | 10:08 | Аз жената
1 от 1 гласа
Добави в любими
Пържени патладжани с оцет и лимон

Приготвяне

Продукти:
8 кг патладжан
олио, оцет, сол, магданоз, чесън и лимон

Приготвяне:
Нарязваме патладжана на филии, посоляваме ги и оставяме да престоят около 2 часа. Измиваме ги и ги подсушаваме, изпържваме ги. След като изстинат ги поставяме в оцет. След 30 мин. изваждаме и нареждаме в буркани като през 2-3 реда ръсим с нарязаните скилидки чесън и магданоз. Добавяме сол. Във всеки буркан отгоре наръсваме по един счукан аспирин и заливаме с 2 см олио. Държим ги на хладно.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
mama ( преди 12 години )
аз лимона го нарязвам на филийки и слагам най-отгоре на зеленчуците преди да затворя буркана
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Radka ( преди 12 години )
Не разбрах къде е лимона?Иначе е чудесна - аз съм правила такава рецепта.Предполагам се сервира с лимон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар