Меню

Джинджифилов кекс с меласа

7 ноември 2020 | 04:51 | Илияна Николова
Добави в любими
100 г пудра захар
125 г масло
1 яйце 
225 мл меласа 
300 г брашно
1 и ½ чаена лъжица сода
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица стрит на прах джинджифил 
½ чаена лъжица карамфил
½ чаена лъжица сол
250 мл топла вода
75 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа разбийте захарта и маслото. Добавете яйцата и разбийте с миксера. Прибавете меласата и водата, и отново разбийте. В отделна купа пресейте сухите съставки. Добавете ги към останалите. Отново разбийте. Излейте сместа в намазана с мазнина и поръсена с брашно форма за печене. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 1 час или до суха клечка. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай