Меню

Туршия с люти чушлета

10 октомври 2007 | 13:09 | Аз жената
Добави в любими
родукти:
1 кг люти чушлета – бели, топчести
1 кг краставички
1 кг карфиол
1 кг моркови
Чесън, листа целина, копър, магданоз – по желание

Продукти
Приготвяне

Чушлетата леко се прълкат, краставичките и морковите се нарязват на кръгчета, карфиолът на по-малки розички.
Кипва се саламура от:
0, 700 л оцет
1 чаена чаша захар (200 гр)
? чаена чаша сол
1 чаена чаша олио
След като изстине се добавят 10 бр. стрити аспирина.
Заливаме зеленчука и престоява 1 нощ като от време на време разбъркваме.
Пълним плътно в буркани.
Не се стерилизира!
Да ви е сладко!

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай