Меню

Четири туршии

10.10.2007г. / 21 41ч.
Аз жената
Четири туршии

Червени чушки със сини домати

Продукти:
сини домати (количеството по желание)
червени чушки (количеството по желание)
олио
сол
чесън и магданоз

Приготвяне:
Сините домати се изпичат и обелват, червените чушки също се изпичат и белят. Доматите и чушките се нарязват в голям съд, посолява се на вкус, олио според количеството на сместа, поръсва се с чесън и магданоз. Всичко се омесва много хубаво и се пълни в буркани. Стерилизира се 5 мин.

Червени чушки с моркови

Продукти:
червени чушки (количеството по желание)
моркови (количеството по желание)
олио
оцет
сол
чесън и магданоз

Приготвяне:
Чушките се изпичат и обелват. Нарязваме морковите в голям съд, към тях прибавяме и нарязаните чушки, прибавят се и олиото, оцета, солта(на вкус) и поръсваме с чесън и магданоз. Всичко се омесва много добре и се пълни в буркани. Стерилизира се 5 мин.

Патладжани с червени домати

Продукти:
червени домати (количеството по желание)
сини домати (количеството по желание)
олио, чесън и сол

Приготвяне:
На дъното на тава слагаме олио и нареждаме на 1 ред филийки от сините домати, 2 ред филийки от червените домати, посоляваме и поръсваме с чесън. Ако тавата ви е по дълбока продължавате да редите по същия начин сини и червени домати. Слагат се във фурната да се запекат, и след това се пълнят в буркани. По желание може да сложите и магданоз. Стерилизира се за 5 мин.

Сини домати

Продукти:
сини домати (количеството по желание)
олио
сол
оцет
чесън и магданоз

Приготвяне:
Сините домати се изпичат, обелват се и се нарязват. Разбъркват се с олиото, солта и оцета на вкус и се поръсват с чесън и магданоз. Пълнят се в буркани и се стерилизира 5 мин.

Рецептите участват в конкурса “Моята туршия”

Коментирай