
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 220 градуса. Отделно на котлон загрейте малко мазнина в дълбок тиган. Запържете пилешкото, морковите, граха и целината. Добавете водата, покрийте и оставете да заври за 15 минути. Свалете от котлона, отцедете, извадете съдържанието и оставете настрана.
В същия тиган на средна температура запържете лука в разтопеното масло за няколко минути. Добавете брашното, солта, пипера. Разбъркайте. Бавно добавете пилешкия бульон и млякото. Разбърквайте непрекъснато. Оставете да покъкри на слаб огън. Свалете от котлона и оставете настрана.
Подгответе тава за печене. В нея постелете едната част от тестото, като другата запазите за покриване отгоре. Поставете плънката на дъното на пая. Залейте с течния компонент. Покрийте с другия лист тесто. Притиснете ъгълчетата на пая. Направете няколко дупки с вилица. Печете за 35 минути или до златисто.
Снимка: iStock
Вижте още: