
-
Порции: 15 - 20
В малка тенджера сложете меда, захарта, пръчката канела и водата. От тези съставки трябва да се получи гъст сироп за потапянето на сладките. Важно е той да бъде охладен на стайна температура.
В голяма купа смесете брашното, гриса, бакпулвера, содата, канелата и карамфила. Разбъркайте добре съставките. В отделна купа комбинирайте портокаловата кора, захарта, зехтина, портокаловия сок и коняка, разбъркайте добре. След това направете меко тесто добавяйки сухите съставки към течните. От тестото се оформят сладки в овална форма с размер колкото яйце, които се подреждат в тава върху хартия за печене. Леко притиснете всяка с вилица или ги надупчете.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути. Сладките трябва да станат хубаво златисти на цвят. Докато сладките са топли се потапят за около 30 – 60 секунди в сиропа, Може да си помагате с вилица, лъжица. След това се слагат в подходяща чиния и се поръсват с натрошени орехи.
Снимка: iStock
Вижте още: