Меню

Киш със спанак, гъби и сирене

16 ноември 2020 | 09:08 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 брой кора тесто за пай
4 яйца
180 мл прясно мляко
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
1 чаена лъжица пресован чесън
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица пресен черен пипер 
1/8 чаена лъжица индийско орехче
140 г пресен спанак
225 г гъби, нарязани
½ глава лук, нарязан
60 г сирене фета, натрошено 
60 г сирене ементал, нарязано или настъргано
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разбийте яйцата, млякото, магданоза, чесъна, солта, пипера и индийското орехче. Смесете спанака с гъбите, лука, сиренето фета в отделна купа. Разпръснете сместа върху единия лист тесто, постлан в тава. Покрийте с ементала. Залейте със сместа с яйцата. Поръсете с още сирене, ако е необходимо. Печете за около 45-50 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай