Меню

Рецепта за зимно мезе – пикантна маринована фета в зехтин

23 ноември 2020 | 05:22 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г сирене фета на кубчета
1 малка люта чушка, цяла
1 супена лъжица микс от подправки по избор 
Настъргана кора от 1 лимон или на вкус
250 мл зехтин или колкото е нужно
3-4 дни

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Сложете нарязаната на кубчета фета в стъклен буркан. Сложете лютата чушка, подправките и лимоновата кора. Залейте със зехтин, докато покрие напълно съдържанието. Затворете плътно с капак. Мариновайте за 3-4 дни на тъмно и проветриво, сухо място. Преди да сервирате извадете лютата чушка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай