Меню

Броколи с ориз на фурна

9 декември 2020 | 05:07 | Илияна Николова
Добави в любими
400 г броколи на розички
1 кубче гъбен бульон
2 чаши ориз
¾ чаша нарязан лук
¼ чаша масло
300 г настърган кашкавал 
Сол и черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете ориза във вряща вода до полуготовност. Отцедете. В тиган разтопете маслото и в него запържете лука, докато омекне. В отделна тенджера сварете броколите за няколко минути. Отцедете ги от водата. В тава за печене смесете всички съставки. Натрошете кубчето бульон и го добавете към продуктите. Разбъркайте. Накрая поръсете с настъргания кашкавал. Овкусете със соли пипер. Печете в загрята фурна за около 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай