Меню

Постен хляб с чесън и розмарин

29 ноември 2020 | 04:32 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакетче суха мая
1 и 1/2 ч.ч. топла вода, но не вряла
около 520 г брашно 
1 ч.л. сол
2-3 скилидки стрит чесън
1 ч.л. пресен наситнен розмарин
олио за намазване
135 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Маята се разтваря в топла вода и се изсипва в дълбока купа. Към нея се прибавят брашното, солта, стритият чесън и наситненият розмарин. Омесва се меко тесто. Намазнете с олио чиста дълбока купа и поставете в нея тестото, като може и нея леко да намажете отвсякъде. Покрийте купата с кърпа и оставете да втаса 40-60 минути. Отново премесете леко тестото и го сложете в тава за печене също намазнена добре с олио. Оформете го, поръсете с малко брашно и отново покрийте с кърпа. Нека отново втаса за 40-60 минути. След това с помощта на нож, направете няколко леки разреза върху хляба. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45-50 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Харесайте си още от:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай