Меню

Ямайски джинджифилов кекс

7 декември 2020 | 05:17 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г масло
275 г кафява захар
4 яйца
4 супени лъжици настърган джинджифил, пресен
1 чаена лъжица ванилия
250 мл прясно мляко
320 г брашно
1 пакет бакпулвер 
4 чаени лъжици джинджифил на прах
1 и ½ чаени лъжици канела
½ чаена лъжица сол
2 супени лъжици пудра захар
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс и я поръсете с брашно. Пресейте сухите съставки заедно. В голяма купа разбийте маслото със захарта до гладка пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате с миксера. Добавете пресния джинджифил и ванилията. Разбийте. Добавете сухите съставки и млякото малко по малко. Разбийте до гладка смес. Излейте в подготвената форма.

Печете за 45-50 минути или до суха клечка. Поръсете с пудра захар преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай