-
Порции: 5-6
Тавата, в която ще печете пудинга, се намазва много добре с масло. Нарежете панетонето на филийки, които намажете с малко разтопено масло или го накъсайте на не много големи парчета, отново след като сте го намаслили. Ако ще е на филийки, подредете ги в тавата така, че леко да се застъпват. Може дори след намазването с шоколад да ги слепите една за друга. След като сте намазали филийките с маслото, може да ги намажете с течен шоколад или мармалад. В купа разбийте яйцата със захарта, след което добавете млякото, сметаната, ванилията и ликьора/коняка. Залейте с тази смес панетонето. Поръсете с кафява захар и канела. Изчакайте няколко минути, докато тестото поеме малко от течната смес. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути или до готовност.
Снимка: iStock
Опитайте още: