Меню

Свинско с гъби и заквасена сметана по рецепта на Мария Халачева

11 декември 2020 | 11:49 | Михаела Лазарова
5 от 15 гласа
Добави в любими
225 г печурки
25 г масло
500 г свинско бонфиле
2 малки стръка праз, нарязани на тънки ленти
50 мл бяло вино
50 мл свински бульон
300 г заквасена сметана
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
щипка индийско орехче
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Днес в звездната ни готварска рубрика, споделяме едно чудесно ястие на Мария Халачева. Красивата дама, която е предприемач, освен че твори невероятни бутикови детски дрехи, също толкова успешно създава и кулинарни шедьоври. Повече за нея може да прочетете тук, а в следващите редове може да си запишете нейната рецепта за вкусно свинско със сметана.

1. Махнете по-грубите пънчета. Нарежете гъбите.

2. В голям тиган разтопете маслото на умерен огън.

3. Задушете месото и от двете страни докато се зачервят.

4. Добавете праза и го задушете 3 минути, докато омекне.

5. Добавете виното и пилешкия бульон. Кипнете ги леко. Покрийте тигана и намалете огъня.

6. Оставете да къкри 10-15 минути.

7. Извадете свинското бонфиле и го запазете топло.

8. Добавете гъбите в тигана. На умерено силен огън сгъстете соса.

9. Намалете огъня. Добавете сметаната и я оставете да ври 1 минута.

10. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче.

11. Залейте месото със соса и сервирайте.

Съвет: Това ястие върви с гарнитура от ориз или картофено пюре. За да е идеално вкусно и красиво, приготвям и домашни питки.

Снимки: Личен архив Мария Халачева и Heaven studio.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай