-
Порции: 4
Днес в звездната ни готварска рубрика, споделяме едно чудесно ястие на Мария Халачева. Красивата дама, която е предприемач, освен че твори невероятни бутикови детски дрехи, също толкова успешно създава и кулинарни шедьоври. Повече за нея може да прочетете тук, а в следващите редове може да си запишете нейната рецепта за вкусно свинско със сметана.
1. Махнете по-грубите пънчета. Нарежете гъбите.
2. В голям тиган разтопете маслото на умерен огън.
3. Задушете месото и от двете страни докато се зачервят.
4. Добавете праза и го задушете 3 минути, докато омекне.
5. Добавете виното и пилешкия бульон. Кипнете ги леко. Покрийте тигана и намалете огъня.
6. Оставете да къкри 10-15 минути.
7. Извадете свинското бонфиле и го запазете топло.
8. Добавете гъбите в тигана. На умерено силен огън сгъстете соса.
9. Намалете огъня. Добавете сметаната и я оставете да ври 1 минута.
10. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче.
11. Залейте месото със соса и сервирайте.
Съвет: Това ястие върви с гарнитура от ориз или картофено пюре. За да е идеално вкусно и красиво, приготвям и домашни питки.
Снимки: Личен архив Мария Халачева и Heaven studio.
Вижте още: