Меню

Тарти с гъби и синьо сирене

14 декември 2020 | 04:28 | Илияна Николова
Добави в любими
1 брой тесто за тарт
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, ситно нарязан
1 скилидка чесън, пресован 
125 г гъби, ситно нарязани 
1-2 супени лъжици бяло вино
125 мл сметана
2 малки яйца
Сол и черен пипер на вкус 
125 г синьо сирене, натрошено
120 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разточете тестото. Нарежете го на малки кръгове, приблизително 6 см в диаметър. Поставете всяко кръгче тесто в намазнени формички за минитарт. Сложете в хладилник за около час. След това ги покрийте с хартия. Върху нея поставете бобени зърна, за да не се надигне тестото и го сложете във фурната за 15 минути.

Междувременно загрейте зехтин в тиган на средна температура. Сотирайте лука и чесъна. Добавете гъбите и виното. Разбъркайте, докато гъбите омекнат. След като сместа стане леко златиста, свалете от котлона и оставете да изстине малко.

Разбийте сметаната с яйцата. Овкусете ги със сол и пипер. Разбъркайте. Добавете натрошеното сирене към гъбите. Излейте сместа във формичките за тарт върху тестото. Оставете малко място, за да не излязат извън формите при печенето. Печете за около 15-20 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай