45 мин
-
Порции: 1
Загрейте фурната на 180 градуса. Разпръснете хлебните кубчета в тава за печене. Изпечете ги за 5-7 минути, докато добият загар. Прехвърлете ги в голяма купа. В голям тиган запържете каймата от наденицата, лука, като разбърквате непрекъснато, докато каймата се разпадне на малки топчета и покафенее. Добавете целината, градинския чай, розмарина, мащерката. Гответе за още 2 минути с разбъркване.
Прехвърлете сместа от тигана върху хляба в купата. Добавете нарязаната ябълка, боровинките, магданоза и черния дроб. Разбъркайте. Залейте с бульона и разтопеното масло. Внимателно разбъркайте. Напълнете пуйката с пълнежа и печете.
Снимка: iStock
Вижте още: