Меню

Брюкселско зеле с гремолата

1 януари 2021 | 04:26 | Илияна Николова
Добави в любими
450 г брюкселско зеле
6 стръка пресен магданоз, ситно нарязан
2 чаени лъжици лимонови корички, настъргани 
1 скилидка чесън, пресован
2 супени лъжици масло, разтопено 
Сол и черен пипер на вкус
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Кипнете вода в тенджера. Сварете брюкселското зеле във врящата вода за 5-6 минути. Отцедете. В купа смесете магданоза, лимоновите корички, чесъна. Разбъркайте добре. Поръсете върху брюкселското зеле. Добавете сол и пипер. Добавете и разтопеното масло. Разбъркайте отново и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай