Меню

Сос за пуйка с боровинки и мед

21 декември 2020 | 04:19 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
125 мл вода 
100 г пудра захар
2 круши, обелени, почистени и нарязани ситно
350 г червени боровинки 
350 г мед
1 супена лъжица пресен лимонов сок
1 чаена лъжица лимонови корички
30 мин.

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

В тиган на средна към висока температура смесете водата и захарта. Оставете да заври. Разбърквайте, за да се разтвори захарта. Добавете крушите. Намалете котлона малко. Разбърквайте за около 3 минути. След това добавете боровинките и меда. Продължете да разбърквате, докато сместа се сгъсти и започне да клоква. Ще отнеме около 5 минути.

Свалете от котлона. Добавете лимоновия сок и коричките. Разбъркайте добре. Оставете да изстине на стайна температура. Сосът е подходящ за пуешко месо и празнични ястия с печена пуйка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай