Меню

Печена пуйка с розмарин и чесън

18 декември 2020 | 08:57 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
175 мл зехтин
1 глава чесън, почистен и пресован
1 шепа пресен розмарин, почистен и нарязан
1 супена лъжица сушени подправки по избор 
Сол и черен пипер на вкус 
1 цяла пуйка
3 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Смесете зехтина с чесъна, розмарина, подправките, пипера и солта. Разбъркайте и оставете настрана.

Почистете пуйката от излишната тлъстина и кожа, ако не желаете да ги консумирате. С ръце втрийте добре розмарина навсякъде по месото. След това я натрийте добре с подготвения микс от подправки и зехтин. Поставете пуйката в тава за печене. Налейте вода, колкото да покрие дъното. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 2-3 часа.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай