Меню

Коледни портокалови масленки

20 декември 2020 | 20:04 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г брашно
70 г пудра захар
1 яйце 
130 г масло 
½ чаена лъжица бакпулвер 
Кората от 1 портокал, настъргана
100 г сладко от портокали 
1 ванилия
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Пресейте всички сухи съставки. Нарежете маслото на кубчета. Добавете го към сухите съставки заедно с яйцето и портокаловите корички. Омесете меко тесто. Увийте тестото в найлоново фолио и го сложете в хладилник за 1 час. След като тестото се стегне го разточете на кора с дебелина около 3-4 мм.

С помощта на чаша или форма за рязане нарежете тестото на кръгове. В центъра на всяко кръгче сложете по 1 чаена лъжица от сладкото. Прегънете кръгчето наполовина и притиснете с вилица, за да се слепне. Подредете сладките в тава с хартия за печене.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути или до получаване на златист загар. След като извадите от фурната оставете сладките да изстинат и ги поръсете с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай