Туршия в хладилник
17.10.2007г. / 10 00ч.
Аз жената
Продукти:
3 кг зеле
3 големи моркова
4 глави чесън
3 връзки магданоз
За маринатата:
1 1/2 литра вода
по една водна чаша захар, олио и оцет
1-2 дафинови листа
2 с. л. сол
Приготвяне:
Нарязва се зелето на средно големи парчета и се изсипва в голяма тенджера. Прибавят се морковите на колелца, нарязаният чесън и магданозът. Приготвя се маринатата, като след кипването й най- накрая се налива оцетът.
Зеленчуците се заливат с маринатата . Тенджерата се покрива с марля и се оставя в кухнята за 3 дни. След това се пресипва в буркани и се съхранява в хладилник.
Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”