Меню

Коледни канелени рула с шоколад

22 декември 2020 | 19:21 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши прясно мляко
1 кубче мая
150 г захар
3 чаши брашно
3 яйца
125 г масло (малък пакет)
1 щипка сол
200 г шоколадови парченца 
Пудра захар за поръсване 
1 чаена лъжица канела
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разтворете маята в малко от затопленото прясно мляко. Добавете 3 супени лъжици захар и 5 супени лъжици брашно. Разбъркайте и оставете да шупне. Пресейте брашното с останалата захар, канелата, солта, 80 г от разтопеното масло, яйцата (като запазите единия жълтък от тях за намазване), сместа с маята и останалото прясно мляко.

Омесете меко тесто. Оставете го да втаса на топло. След като удвои размера си, разделете го на 5 топки. Разточете всяка топка. Намажете я с останалото разтопено масло. Поръсете с шоколадови парченца. Навийте на рула или охлювчета. Подредете ги в намазнена тава. Оставете отново да втасат. Намажете ги с разбития жълтък.

Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 45-50 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай