Меню

Лютивка от патладжан и пипер

17.10.2007г. / 12 30ч.
Аз жената
Лютивка от патладжан и пипер

Продукти:
3 кг патладжан
1 кг печен пипер – обелен

Марината:
2 ч. ч. олио
1 ч. ч. захар
4 суп. лъж. сол
2 ч. ч. оцет

Приготвяне:
Приготвям маринатата и я слагам да заври. Патладжаните обелвам и нарязвам на малки кубчета, изсипвам ги във врящата марината. Когато са готови, добиват прозрачен цвят и омекват. Тогава добавям нарязания на ивички пипер. Така лютивката ври още 10-тина минути. Запечатвам в бурканчета и стерилизирам за капачката.
Подходяща е като гарнитура към повечето видове месо, може да се предложи и като салата в зимните месеци. Лично аз я смесвам с малко майонеза.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
тони ( преди 11 години )
не ви я препоръчвам.дори и с майонеза пак не става за ядене
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Людмила ( преди 12 години )
Какво означава, стерилизирам за капачката?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар