Разбиваме захарта и маслото и добавяме едно яйце, след което пак разбиваме. Добавяме половината от брашното, содата, бакпулвера и солта, разбиваме за малко. Добавяме още едно яйце и фреша, разбиваме.
Добавяме още от брашното и сметаната, разбиваме. Добавяме кората на портокала и третото яйце, разбиваме.
Добавяме плодовете и внимателно с лъжица разбъркваме. В тавичка с хартия за печене на дъното внимателно разстиламе сместа и печем на 160°C за около 20 минути, до суха клечка.
За глазурата: 200 г пудра захар и 100 мл фреш портокал се разбиват добре, като накрая съвсем за кратко се добавя 5 с. л. заквасена сметана и се разбива. Сместа се изсипва върху напълно изстиналия сладкиш и се декорира по желание.
Рецептата е предоставена от Теодора Бонева, ресторантьор, хоби готвач и сладкар. Теодора се занимава с кулинария и ресторантьорство от 14 години, а най-голямата ѝ страст са сладкишите и печивата. Зрителите на влога „Ето как“ имаха възможност да надникнат и в новата ѝ пекарна, която тя откри малко след участието си в кулинарното шоу MasterChef.
Във видеото можете да видите приготвянето на рецептата, както и на още няколко вкусни десерта.
Снимка: Bonetto bakery
Вижте още: