Яйцата се разбиват на мек крем заедно със 150 г захар. Добавяме 200 мл фреш от портокал и кората на 2 портокала, 1 с. л. много меко масло, 1 бакпулвер, щипка сол, 3 с. л. царевично нишесте. Всичко се разбърква за кратко и се пече на 160°C за 10-15 минути върху хартия за печене. Върху кърпа се навива на руло, като преди да го навиете, поръсете пудра захар, тъй като тя няма да позволи на рулото да залепне.
Намажете рулото със смес от 200 г крема сирене, 2 с. л. заквасена сметана, 3 с. л. пудра захар, кора портокал и 30 мл от фреша портокал, като всичко това се разбърква на нежен крем.
Рецептата е предоставена от Теодора Бонева, ресторантьор, хоби готвач и сладкар. Теодора се занимава с кулинария и ресторантьорство от 14 години, а най-голямата ѝ страст са сладкишите и печивата. Зрителите на влога „Ето как“ имаха възможност да надникнат и в новата ѝ пекарна, която тя откри малко след участието си в кулинарното шоу MasterChef.
Във видеото можете да видите приготвянето на рецептата, както и на още няколко вкусни десерта.
Снимка: Bonetto bakery
Вижте още: