Меню

Шоколадов сладкиш с бишкоти и ядки

1 януари 2021 | 04:41 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
24 броя бишкоти
2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.л. ванилова есенция
3 с.л. захар
50 г натрошени ядки по ваш избор
2 с.л. натурално какао на прах
150-200 г млечен шоколад
За заливката:
200 мл течна сметана за готвене
200 г тъмен шоколад
50 г натрошени ядки по ваш избор
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В малка тенджера на котлона сложете захарта заедно с какаото, млякото и ваниловата есенция. Когато сместа се затопли, добавете начупения шоколад. Бишкотите се нарязват или начупват на парченца с размер около 2 см. Сложете ги в купа, след което ги залейте с шоколадовата смес и добавете натрошените ядки. Внимателно разбъркайте с шпатула. Поставете полученото тесто в подходяща форма и покрийте със свежо фолио. Сложете в хладилник за около 4 часа.

Когато мине необходимото време, пригответе шоколадовата заливка, добавяйки към затоплената сметана начупения шоколад и ядките. Бъркайте на бавен огън, докато се получи гладка смес от шоколада и сметаната и след това сложете ядките. Залейте с нея сладкиша и поставете в хладилник отново за около 1 час.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай