Меню

Печени смокини с мед и марсала

19 януари 2021 | 05:13 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 броя смокини 
2 супени лъжици мед
1-2 супени лъжици вино марсала 
1 малко парче сирене рикота
40 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете смокините по дължина, но без да ги разрязвате напълно. Направете два прореза, така че да се получи форма подобна на цвете, както е на снимката. Подредете смокините в тава за печене, така че да са изправени. Поръсете с мед и вино. Постарайте се част от тях да останат вътре в смокините. Покрийте с фолио. Печете за 20 минути. Сервирайте, като веднага след изваждането им от фурната поръсите с натрошена рикота. Ако нямате рикота, можете да използвате сладолед, маскарпоне или сметана.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай