Меню

Катък завит в сушени колбаси

21 януари 2021 | 05:17 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За катъка:
400 г цедено кисело мляко
200 г сирене
1-2 с.л. майонеза или заквасена сметана
няколко капки олио
2 стрити скилидки чесън
30 г счукани орехи
2-3 печени червени чушки
2 печени люти чушки – по желание
За навиване:
около 300 г сушени колбаси по ваш избор, като размер да стават за навиване, но може да ползвате и шунка
15 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Комбинирайте съставките за катъка до получаването на хомогенна смес. Тъй като колбасите също съдържат сол, по желание може малко да обезсолите сиренето, накисвайки го във вода за час-два. Нарежете колбасите на фини парчета. Намажете всяко с катъка и завийте на руло. Подредете в подходяща чиния или върху дървена дъска/поднос.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай